|
TheMare
|
 |
« on: March 02, 2010, 01:34:24 am » |
|
Kako vam se sviđa taj operativni system 
|
|
|
|
|
|
duleb
|
 |
« Reply #1 on: May 07, 2010, 04:42:18 am » |
|
Ja vec nekoliko godina unazad koristim Linux. Probao sam vise desetina linux distribucija. Svaka je donosila nesto novo, nesto interesantno, ali uvek sam se vracao jednoj distribuciji - Slackware linux-u. Trenutno koristim poslednju verziju ove distribucije (verzija 12.1) i veci deo vremena provedenog za racunarom provodim upravo na Slack-u. Windows koristim uglavnom u slucaju da moram zavrsiti nesto sto zahteva iskljucivo Windows OS (komunikacija sa serverom banke, koriscenje nekih funkcija koje poseduje MS Office a koje nedostaju OO paketu...). Ono sto me je privuklo da pre nekoliko godina instaliram tada veoma popularni Mandrake Linux 10.0, i ono sto me od tada drzi na Linuxu je sloboda njegovog koriscenja i potpuna autonomija u radu. Mnoge stvari se mnogo brze odrade u Linuxu. Naravno, i za windows postoji gomila veoma upotrebljivog softvera koji je izdat pod GPL licencom (freeware), ali je najcesce slucaj da u tom slucaju morate gledati neke glupe reklame dok koristite neki zanimljiv program ili da gasite gomilu iskacucih prozora koji vas pozivaju na registraciju (pa makar ona bila i besplatna)...
Jos nesto...primetili ste kako i u trenutcima kada nista ne radite na racunaru (idle stanje), lampica koja pokazuje aktivnost vaseg racunara (konkretno hard diska) ponekad ucestalo trepce (pozadinski procesi uvek nesto upisuju na hdd i citaju sa njega)?
E, pa, na Linuxu toga nema ....
|
|
|
|
|
|
|
|